10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalR.Moldova: Dodon îi cheamă pe moldoveni la un marş paşnic, duminică

R.Moldova: Dodon îi cheamă pe moldoveni la un marş paşnic, duminică

”În urma consultărilor cu conducătorii celor două forţe parlamentare care au format majoritatea – PSRM şi ACUM, am decis să chemăm poporul Republicii Moldova la un marş paşnic pentru susţinerea puterii legitime a ţării – a Preşedintelui, majorităţii parlamentare şi a Guvernului Maiei Sandu. Evenimentul va avea loc pe data de 16 iunie, ora 11:00, în faţa Parlamentului”, anunţă Dodon pe Facebook.

El reia îndemnul către toţi angajaţii instituţiilor de stat şi ai organelor de forţă să declare public susţinere puterii legitime şi să nu le fie frică de presiuni din partea regimului vechi care nu doreşte să devină opoziţie.

”Vă asigur că nimeni din angajaţi nu va fi sancţionat doar pentru faptul că Partidul Democrat i-a obligat să adere la această formaţiune”, spune Igor Dodon.

Totodată, el se adresează şi Partidului Democrat cu ”un apel de a asigura transmiterea paşnică a puterii către noul Guvern şi să revină în Parlament în calitate de opoziţie”.

”Ţin să menţionez că tot mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, reprezentanţi ai diasporei şi parteneri externi au exprimat susţinere puterii noi legitime”, spune Dodon.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă