20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalReplică militară a Israelului cu artilerie în sudul Libanului împotriva grupurilor islamiste

Replică militară a Israelului cu artilerie în sudul Libanului împotriva grupurilor islamiste

Armata israeliană a anunţat că patru rachete au fost lansate din sudul Libanului spre nordul Israelului.

Sirenele antiaeriene au fost activate în nord-vestul Israelului, în oraşul Haifa şi în localităţile învecinate Acra, Shfaram şi Krayot.

O rachetă a fost interceptată de sistemul antibalistic Domul de Fier (Iron Dome), alta a căzut pe un câmp, iar alte două au ajuns în Marea Mediterană, potrivit unor surse citate de cotidianul Times of Israel.

Nu au fost raportate victime directe ale atacului, dar două persoane s-au rănit uşor în timp ce fugeau spre adăposturi antiaeriene, a comunicat Serviciul medical israelian Magen David Adom.

În replică, armata israeliană a anunţat că a atacat cu tunuri de artilerie “numeroase poziţii de pe teritoriul Libanului”.

Potrivit postului Channel 12, atacurile israeliene vizează zone din apropierea satului libanez Seddiqine.

În ultimele zece zile, în contextul conflictului dintre Israel şi grupuri islamiste palestiniene din Fâşia Gaza, din sudul Libanului au mai fost lansate rachete de încă două ori, iar o dată din sudul Siriei.

În sudul Libanului este activă organizaţia islamistă şiită Hezbollah, dar serviciile de informaţii israeliene cred că atacurile cu rachete sunt lansate de militanţi palestinieni aflaţi în tabere de refugiaţi din Liban.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă