30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalRegizorul Martin Scorsese va fi primit în audiență de papa Francisc

Regizorul Martin Scorsese va fi primit în audiență de papa Francisc

Regizorul de Oscar, Martin Scorsese, va fi primit în audiență privată de papa Francisc, miercuri, la o zi după prima proiecție în avans, la Roma, a noului său film, ”Silence”, informează marți agenția DPA citată de Agerpres.

Noul film tratează subiectul persecutării misionarilor iezuiți în Japonia secolului al XVII-lea.

Scorsese se va întâlni cu suveranul pontif într-o audiență privată miercuri dimineață, potrivit unui comunicat transmis marți de Vatican.

Regizorul american are 74 de ani, este fiu al unor imigranți sicilieni stabiliți în New York și a fost ministrant catolic în copilărie.

Acesta este celebru pentru filmele sale cu gangsteri, precum ‘Băieți buni” și ”Bandele din New York”.

”Silence” este cea mai recentă realizare cinematografică a lui Scorsese, pelicula avându-i în rolurile principale pe Andrew Garfield, Adam Driver și Liam Neeson.

Filmul, care va fi lansat în cinematografe în luna decembrie, reprezintă încununarea unui proiect de aproape 30 de ani, bazat pe un roman apărut în 1966, al autorului nipon Shusaku Endo.

Potrivit agenției ANSA, regizorul își prezintă filmul la Roma, marți și miercuri, în fața unui public format din iezuiți. Papa Francisc, care este iezuit, nu va participa la proiecții, precizează sursa citată.

Pelicula din 1988 a lui Martin Scorsese ”Ultima ispită a lui Iisus” a fost considerată defăimătoare din cauza unei scene în care Iisus este prezentat într-un moment intim alături de Maria Magdalena.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avertizări de vreme instabilă, pentru mai mult de jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, două avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până miercuri în jumătate de ţară.Potrivit...

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă