13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin spune că Rusia nu va declanșa o anchetă privind otrăvirea lui...

Putin spune că Rusia nu va declanșa o anchetă privind otrăvirea lui Navalnîi

„Dacă o persoană a fost foarte aproape de moarte, asta nu înseamnă că trebuie deschisă de fiecare dată o anchetă penală”, a declarat Putin, cu prilejul reuniunii de joi a Consiliului consultativ pentru drepturile omului de pe lângă Kremlin.

La sfârşitul lui august, opozantului şi militantului rus anti-corupţie Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Siberia. După două zile de spitalizare, la presiunea apropiaţilor săi, Rusia a permis spitalizarea sa de urgenţă în Germania.

Potrivit concluziilor a trei laboratoare europene, printre care unul francez şi unul german, care au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupa Noviciok, o substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

Autorităţile ruse fie au respins că otrăvirea a avut loc, fie au acuzat serviciile secrete occidentale, pe apropiaţii lui Navalnîi sau opozanţii înşişi că ar fi autorii.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă