0.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalProteste violente la Bruxelles împotriva restricțiilor Covid

Proteste violente la Bruxelles împotriva restricțiilor Covid

Mii de oameni au ieșit în stradă la proteste împotriva restricțiilor Covid, la Bruxelles. Acestea au devenit violente, iar autoritățile au fost nevoite să folosească forța pentru a-i îndepărta pe manifestanți.

Protestatarii furiioși aruncau cu pietre și artificii spre polițiști. Inițial, au mărșăluit pașnic prin centrul capitalei belgiene până în cartierul care găzduiește sediul instituțiilor Uniunii Europene. Acolo demonstrația și-a atins punctul final.

Proteste în cartierul UE din Bruxelles

În cartierul UE, un grup de protestatari purtând glugă negagră și scandând „liberte” (libertate) a început să arunce cu pietre în poliție. Autoritățile au folosit atunci gaze lacrimogene și tunuri cu apă, potrivit filmărilor și rapoartelor jurnaliştilor Reuters.

Manifestanții protestau împotriva regulilor impuse în octombrie, care obligă oamenii să prezinte permise COVID-19 pentru a accesa baruri și restaurante. Protestul a urmat noilor măsuri anunțate vineri pentru a reduce una dintre cele mai mari rate de infecție din Europa. Masca de protecție este obligatorie pentru copii, mai ales la școală. De asemenea, vacanțele elevilor au fost prelungite.

„Nu suport discriminarea sub nicio formă, iar acum există permisul de vaccin care este discriminatoriu, sancțiunile pentru îngrijitorii (nevaccinați) care sunt și discriminatorii, există vaccinarea obligatorie care se îndreaptă spre noi.”, a spus un protestatar.

La sfârșitul lunii noiembrie, un număr mult mai mare de manifestanți s-au ciocnit violent cu poliția de la Bruxelles. Acest lucru a dus la zeci de arestări, răni în rândul ofițerilor de poliție și daune materiale pe scară largă.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

A apărut primul DAO în România – Ce este și ce își propune Stakeborg DAO

Echipa Stakeborg, care își propune să fie un mijloc de educare și promovare al investițiilor din lumea blockchain-ului, a lansat prima organizație autonomă descentralizată...

Primarul Londrei se opune planurilor guvernului britanic de relaxare totală a restricțiilor

Primarul Londrei, Sadiq Khan, se opune demersurilor guvernului britanic ce vizau o relaxare totală a restricțiilor din data de 27 ianuarie 2021. Primarul Londrei Sadiq...

O polițistă din Strehaia s-a sinucis cu arma din dotare. S-a împușcat în cap în toaleta din gară

O polițistă din Strehaia, județul Mehedinți, s-a sinucis, miercuri, cu arma din dotare. Tragedia s-a petrecut în toaleta gării din localitate. Tânăra avea 25...
Ultima oră
Pe aceeași temă