19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalProteste masive în Grecia. Turiștii nu pot folosi transportul maritim

Proteste masive în Grecia. Turiștii nu pot folosi transportul maritim

Cele mai afectate sunt persoanele care sunt nevoite să facă naveta între insulele grecești. Navele și feriboturile rămân blocate în porturi, din cauza grevei de 24 de ore a angajaților. 

1 mai muncitoresc este sărbătorit cu proteste în Grecia. Mii de oameni s-au strâns în fața Parlamentului din Atena, nemulțumiți de traiul din ce în ce mai scump, cauzat de criza care a afectat întreaga Europă.

Protestul este organizat de cel mai puternic sindicat al muncitorilor din Grecia. Opoziția profită de nemulțumirea oamenilor față de prețurile uriașe și vine cu critici la adresa capitalismului.

„Singura parte dreaptă a istoriei este calea luptei de clasă. Ea conduce roata istoriei spre eliberarea completă a clasei muncitoare prin abolirea exploatării oamenilor de către alți oameni”, a precizat Dimitris Koutsoumbas, secretarul general al Comitetului Central al Partidului Comunist din Grecia.

Transportatorii au blocat activitatea și cer reducerea prețului la combustibil. Din cauza grevei, transportul public în comun este paralizat. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă