15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalProteste de ziua Ziua Națională a Australiei

Proteste de ziua Ziua Națională a Australiei

Mii de persoane s-au adunat miercuri la proteste chiar de Ziua Națională a Australiei. Manifestațiile au avut loc odată cu ceremoniile de sărbătoare.

Ziua de 26 ianuarie, menită să sărbătorească nașterea Australiei moderne, marchează data la care flota britanică a navigat în portul Sydney în 1788 pentru a înființa o colonie. Cu toate acestea, pentru mulți australieni indigeni, care își urmăresc descendența pe continent cu 50.000 de ani, este „Ziua invaziei”.

Oamenii au ieșit la proteste de Ziua Națională a Australiei

„Ziua Australiei nu este o zi de sărbătorit. Reprezintă o zi de doliu pentru aborigeni și nu cred că este corect să sărbătorim Ziua Australiei pe 26 ianuarie”, a declarat Nicole Tam, un protestatar.

Mulți protestatari la mitinguri din orașe s-au îmbrăcat în negru pentru a plânge ziua, unii purtând steagul aborigenilor și mesaje „schimbă data” în timp ce se adunau la Primăria orașului. Cei aproximativ 700.000 de indigeni din Australia, din cele 25 de milioane de oameni, urmăresc aproape fiecare indicator economic și social

Trăind adesea în comunități îndepărtate, au fost, de asemenea, expuși unui risc mai mare de COVID-19.

Cu o zi înainte de marea sărbătoare, Guvernul australian a declarat marți că a dobândit drepturi de autor pentru steagul aborigen. Acesta va fi utilizat în mod liber, rezolvând o dispută comercială care restricționase echipele sportive și comunitățile aborigene să reproducă imaginea.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă