12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalProprietățile Vaticanului, dezvăluite în premieră

Proprietățile Vaticanului, dezvăluite în premieră

Informațiile au fost făcute public în două documente, o situație financiară consolidată pentru 2020 pentru Sfântul Scaun și primul buget public pentru Administrația Patrimoniului Sfântului Scaun (APSA). APSA, un fel de birou de contabilitate generală, administrează proprietăți imobiliare și investiții, plătește salarii și acționează ca un birou de achiziții și un departament de resurse umane. Între cele două documente – fiecare cu un număr fără precedent de diagrame, grafice și hărți – și două interviuri explicative, Vaticanul a emis peste 50 de pagini de material financiar. Bugetul APSA de 30 de pagini a arătat că deține 4.051 proprietăți în Italia și aproximativ 1.120 în străinătate, fără a include ambasadele sale din întreaga lume.

Doar aproximativ 14% din proprietățile sale italiene au fost închiriate la tarife de piață, în timp ce celelalte au fost închiriate la tarife reduse, multe pentru angajații Bisericii. Aproximativ 40% erau clădiri instituționale precum școli, mănăstiri și spitale.

Documentația a arătat că APSA deține proprietăți ca investiții în zone de lux din Londra, Geneva, Lausanne și Paris.

O clădire din districtul inteligent South Kensington din Londra a dus la pierderi enorme după ce a fost cumpărată de către Secretariatul de Stat al Vaticanului ca investiție în 2014.

Marți începe la Vatican procesul a 10 persoane în legătură cu achiziționarea acestuia, inclusiv un cardinal proeminent. Aceștia sunt acuzați de infracțiuni financiare, inclusiv delapidare, spălare de bani, fraudă, extorcare și abuz de serviciu. Părintele Juan Antonio Guerrero, șeful Secretariatului pentru Economie al Vaticanului (SPE), a declarat pentru site-ul oficial Vatican News că clădirea va fi vândută în curând.

El a spus că procesul va fi un „punct de cotitură” în credibilitatea Vaticanului în materie economică și că un eveniment similar nu ar putea fi repetat din cauza măsurilor adoptate de atunci.

Anul trecut, Papa Francisc a eliminat secretariatul de stat asupra fondurilor sale, transferându-le către APSA și cu supravegherea SPE.

O declarație financiară consolidată separată pentru Sfântul Scaun emisă sâmbătă a arătat un deficit de 64,8 milioane de euro în 2020, în scădere față de un deficit de 79,2 milioane în 2019.

Bugetul Sfântului Scaun include administrația centrală a Bisericii Romano-Catolice, cunoscută sub numele de Curia, care supraveghează guvernarea Bisericii mondiale de 1,3 miliarde de membri, reprezentanțele sale diplomatice globale și operațiunile media.

Orașul Vaticanului, inclusiv Muzeele Vaticanului și banca Vaticanului, are un buget separat.

Pentru a acoperi deficitul din 2020, aproximativ 50 de milioane de euro au fost preluați din Peter’s Pence, un fond de donații pentru a-l ajuta pe papa să desfășoare activitatea mondială a Bisericii.

Pandemia COVID-19 a lovit puternic veniturile Vaticanului în 2020.

Bazilica Sf. Petru și Muzeele Vaticanului, o sursă puternică de venit, a primit aproximativ 6 milioane de vizitatori plătitori în 2019, au fost închise sau doar parțial deschise pentru o mare parte din 2020.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă