7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalProducătorul filmului "Lista lui Schindler" își donează Oscarul. Unde va ajunge statueta

Producătorul filmului “Lista lui Schindler” își donează Oscarul. Unde va ajunge statueta

Branko Lustig, supravieţuitor al lagărelor de concentrare naziste, a donat Muzeului Holocaustului din Israel (Yad Vashem) statueta Oscar pe care a primit-o în calitate de producător al filmului “Lista lui Schindler”, informează Mediafax.

Branko Lustig, în vârstă de 83 de ani, care a colaborat cu regizorul Steven Spielberg la acest film din 1993, a donat statueta Oscar oficialilor din Ierusalim, miercuri.

Citește și: FOTO. O supravieţuitoare a HOLOCAUSTULUI, despre viaţa în LAGĂR: Trăiam cu teroarea că nu ştiam ce avea să ni se întâmple în momentul următor

“Sunt foarte onorat, simt că acesta este un loc bun pentru statueta Oscar. Nu mă despart de ea, o las naţiunii noastre, pentru generaţiile care vor veni. Toţi vizitatorii de la Yad Vashem o vor vedea. La mine acasă, o vedeau doar soţia şi fiica mea”, a declarat posesorul statuetei, conform contactmusic.com.

Branko Lustig, care a supravieţuit ororilor din lagărele Auschwitz şi Bergen-Belsen, mai deţine un Oscar, pe care l-a primit în calitate de producător al filmului “Gladiatorul”.

Născut în Croaţia, Branko Lustig a cerut oficialilor de la Muzeul Holocaustului să aibă grijă de trofeul său: “Trebuie să aveţi grijă de el şi să nu îl curăţaţi cu prea multă vigoare, pentru că este un Oscar de la Hollywood, iar aurul de acolo este foarte subţire”.

Lungmetrajul “Lista lui Schindler”, regizat de Steven Spielberg, ce prezintă povestea lui Oskar Schindler, a câştigat şapte premii Oscar, inclusiv la categoriile “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor”, “cel mai bun scenariu adaptat”, “cea mai bună imagine” şi “cea mai bună coloană sonoră”.

 

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă