24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPrezența lui Peng Shuai la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 a stârnit...

Prezența lui Peng Shuai la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 a stârnit îngrijorări

Comitetul Internațional Olimpic a răspuns la întrebarea unde se află tenismenul Peng Shuai după ce a întâlnit-o la Jocurile Olimpice de iarnă.

Bunăstarea fostului număr unu mondial la dublu, Peng, a devenit un motiv de îngrijorare la nivel mondial. Aceasta a părut să pretindă pe rețelele de socializare în noiembrie că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual în trecut.

După acea postare, care a fost eliminată rapid, ea a dispărut din vizorul publicului timp de aproape trei săptămâni. Asociația Femeilor de Tenis a suspendat toate turneele din China din cauza preocupărilor sale cu privire la siguranța și securitatea ei.

Prezența lui Peng Shuai la Jocurile Olimpice de iarnă a ridicat semne de întrebare

De trei ori olimpică, prezența lui Peng în timpul Jocurilor a fost o chestiune de speculație. CIO a declarat că plănuiește să se întâlnească cu ea la Beijing. Într-un interviu de duminică, Peng a negat că ar fi acuzat pe cineva de agresiune sexuală. Bach o întâlnise sâmbătă la cină.

Sediul CIO este în orașul elvețian și Bach a spus că întâlnirea va avea loc cel mai probabil în lunile de vară. CIO a spus că o va sprijini în orice decizie pe care o va lua în această chestiune, indiferent dacă dorește sau nu o anchetă.

Peng a participat la mai multe evenimente sportive la Jocuri, inclusiv competiția Big Air și curling, precum și patinaj artistic, zâmbind și fluturând cu mâna spectatorilor.

Jucătoarea chineză de tenis Peng Shuai, a negat că a acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală. Aceasta a spus că ea singură și-a șters postarea de pe Internet. Ba mai mult, dispariția ei ar fi fost legată de dorința sa de a călători în Europa în următoarea perioadă. Discuția despre scandal a fost puternic cenzurată în spațiul cibernetic strict controlat al Chinei.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă