19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Președintele Turciei, foarte nemulțumit de candidatul democrat pentru Casa Albă, Joe Biden

Guvernul de la Ankara şi-a exprimat, duminică, nemulţumirea după publicarea unei înregistrări video în care candidatul Partidului Democrat la Casa Albă, Joe Biden, îl critică pe preşedintele Turciei, Recep Erdogan.

„Ar trebui să avem o abordare foarte diferită cu el, să-l facem să înţeleagă cu claritate că îi susţinem pe liderii Opoziţiei”, a argumentat actualul candidat democrat, Joe Biden, despre președintele Turciei, Recep Erdogan.

Interviul lui Biden a fost publicat în luna ianuarie 2020, fără ca Turcia să reacționeze. Regimul de la Ankara a avut însă o reacție dură în momentul în care jurnaliștii americani au difuzat înregistrarea video a interviului.

„Analiza făcută de Joe Biden asupra Turciei este bazată pe ignoranţă pură, aroganţă şi ipocrizie nativă. Epoca în care voi dădeați ordine Turciei a trecut. Dar dacă nu credeți, puteți încerca. Veți plăti”, a declarat, duminică, un purtător de cuvânt al președintelui Erdogan, Ibrahim Kalin.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă