4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Putin a ordonat începerea retragerii forțelor ruse din Siria

Președintele Putin a ordonat începerea retragerii forțelor ruse din Siria

Vladimir Putin, care miercurea trecută a anunțat înfrângerea totală a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria pe ambele maluri ale fluviului Eufrat, a fost întâmpinat la Hmeimim de liderul sirian Bashar Al-Assad.

“În aproape doi ani, forțele armate ruse, în colaborare cu armata siriană, i-au distrus în mare parte pe teroriștii internaționali. În consecință, am luat decizia de a trimite înapoi în Rusia cea mai mare parte a contingentului militar rus desfășurat în Siria”, a spus Putin, citat de Interfax.

La vizita de la Hmeimim au asistat de asemenea ministrul rus al apărării Serghei Șoigu și comandantul forțelor ruse din Siria, Serghei Surovikin.

Joia trecută, Ministerul rus al Apărării a afirmat că misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat și teritoriul sirian este ‘eliberat în totalitate’ de luptătorii grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Rusia a anunțat deja pe 21 noiembrie sfârșitul ‘fazei active a operațiunii militare’ în Siria, unde armata rusă a intervenit în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă