-1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPreședintele din El Salvador vrea un oraș dedicat Bitcoin

Președintele din El Salvador vrea un oraș dedicat Bitcoin

El Salvador vrea să construiască un oraș dedicat Bitcoin. Potrivit președintelui va fi generată folosind energia unui vulcan.

Președintele Nayib Bukele a precizat că orașul va fi construit  în regiunea sud-estică La Unión, la baza unui vulcan. Acesta va fi în formă circulară, asemenea unei monede. Locația va beneficia de  energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta generarea de bitcoin.

Primul oraș dedicat Bitcoin, în El Salvador

El Salvador a devenit prima țară care a decis folosirea Bitcoin ca mijloc legal de plată. Hotărârea președintelui a strânit revolte în rândul cetățenilor, care au protestat în stradă. Oamenii susțin că noua măsura va duce la instabilitate, țara fiind deja foarte săracă.

Președintele Bukele a precizat la un eveniment promoțional bitcoin în Mizata că noul oraș „va include totul”. Oficialul a spus că jumătate din veniturile obținute vor fi folosite pentru construcție. Restul banilor vor fi folosiți pentru a menține străzile „curate”. Potrivit primelor estimări, construcția orașului va costa aproximativ 300.000 de Bitcoini.

„Zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată – totul dedicat bitcoin”, a spus președintele, care a adăugat că în oraș nu se vor percepe impozite pe venit, ci doar taxa pe valoarea adăugată.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Video – Cum să pictezi o ușă

How to Paint a Door pic.twitter.com/lPuI1QV2oa — House Beautiful (@HouseBeautiful) January 26, 2022 The post Video – Cum să pictezi o ușă appeared first on casamea.ro.

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...

Republica Moldova ia cu o mână de la România și dă cu cealaltă Rusiei

Republica Moldova se vede pusă din nou în situația de a lua rapid ajutorul pe care-l oferă România, dar în același timp trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă