35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPreședintele din El Salvador vrea un oraș dedicat Bitcoin

Președintele din El Salvador vrea un oraș dedicat Bitcoin

El Salvador vrea să construiască un oraș dedicat Bitcoin. Potrivit președintelui va fi generată folosind energia unui vulcan.

Președintele Nayib Bukele a precizat că orașul va fi construit  în regiunea sud-estică La Unión, la baza unui vulcan. Acesta va fi în formă circulară, asemenea unei monede. Locația va beneficia de  energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta generarea de bitcoin.

Primul oraș dedicat Bitcoin, în El Salvador

El Salvador a devenit prima țară care a decis folosirea Bitcoin ca mijloc legal de plată. Hotărârea președintelui a strânit revolte în rândul cetățenilor, care au protestat în stradă. Oamenii susțin că noua măsura va duce la instabilitate, țara fiind deja foarte săracă.

Președintele Bukele a precizat la un eveniment promoțional bitcoin în Mizata că noul oraș „va include totul”. Oficialul a spus că jumătate din veniturile obținute vor fi folosite pentru construcție. Restul banilor vor fi folosiți pentru a menține străzile „curate”. Potrivit primelor estimări, construcția orașului va costa aproximativ 300.000 de Bitcoini.

„Zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată – totul dedicat bitcoin”, a spus președintele, care a adăugat că în oraș nu se vor percepe impozite pe venit, ci doar taxa pe valoarea adăugată.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru Azov

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru capturat al regimentului Azov, după ce încă nu s-a decis...

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru Azov

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru capturat al regimentului Azov, după ce încă nu s-a decis...

Premierul Israelului se retrage din politică

După eşecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele...
Ultima oră
Pe aceeași temă