29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPreședintele din Cecenia vrea să lupte alături de Putin împotriva NATO

Președintele din Cecenia vrea să lupte alături de Putin împotriva NATO

Președintele din Cecenia vrea să lupte alături de Putin împotriva NATO, dacă s-ar dori instalarea de baze militare occidentale în Ucraina.

Republica Cecenia face parte din Federația Rusă, condusă de Vladimir Putin. În acest context, președintele Ceceniei, Ramzan Kadyrov, a anunțat că susține politica liderului de la Kremlin. Cecenia este gata să trimită o unitate de infanterie, sub comanda Rusiei, oriunde ar fi necesar, a precizat Kadyrov.

El a criticat faptul că Occidentul ar dori să instaleze baze militare în Ucraina. „Am încredere că președintele nostru nu va permite acest lucru”, a spus Kadyrov, referindu-se la Vladimir Putin. Declarația acestuia a fost preluată de agenția de presă oficială a Rusiei, TASS.

Cecenia vrea să trimită militari sub comanda Rusiei

Republica Cecenia este situată în zona Caucazului, care este afectată de tensiuni interetnice și de frontieră. O țară ex-sovietică din Caucaz, Georgia, dorește să fie primită în NATO. Armenia, țară vecină cu Georgia, rămâne aliată cu Rusia. Acum două luni, Lloyd Austin, secretarul (ministrul) Apărării al Statelor Unite, a făcut o vizită în Georgia, în contextul tensiunilor SUA – Rusia.

Pe de altă parte, zona Caucazului este limitată, la sud, de Turcia, care este țară membră a NATO.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avioane rusești au lovit cu rachete localitatea Zatoka din apropierea României

Avioane rusești au lovit cu rachete localitatea Zatoka din apropierea României, aflată pe litoralul ucrainean al Mării Negre. Zatoka (Bugaz) este o stațiune din regiunea...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 175: Energoatom denunță un atac cibernetic rus fără precedent

UPDATE, ora 14:50: Prima navă umanitară închiriată de ONU pentru a transporta cereale ucrainene a părăsit portul Pivdennyi, sudul Ucrainei, cu aproximativ 23.000 de...

Taiwanul și-a prezentat cel mai nou avion de luptă, F-16V

Taiwanul și-a prezentat cel mai nou avion de luptă, F-16V, drept reacție la manevrele militare ale Chinei comuniste. F-16V este produs de firma americană Lockheed...
Ultima oră
Pe aceeași temă