26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPremiul Nobel pentru medicină, câștigat de doi cercetători americani

Premiul Nobel pentru medicină, câștigat de doi cercetători americani

Cercetătorii americani David Julius şi Ardem Patapoutian au fost desemnaţi, luni, laureaţii premiului Nobel pentru medicină pe anul 2021, conform anunţului făcut de Thomas Perlmann, secretar general al Comitetului Nobel din cadrul Institutului Karolinska din Stockholm.

Cei doi cercetători americani au fost recompensaţi pentru ”descoperirea receptorilor de temperatură şi de atingere”, potrivit anunţului Comitetului Nobel, citat de CNN. Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină deschide seria acestor distincţii, atribuite în fiecare an la începutul lunii octombrie.

În 2020, Nobelul pentru medicină a fost atribuit cercetătorilor Harvey J. Alter, Michael Houghton şi Charles M. Rice pentru descoperirea virusului hepatitei C.

Anterior anunţului de luni, agenţiile internaţionale de presă scriau că oamenii de știință care au contribuit la dezvoltarea vaccinurilor COVID-19 ar putea câștiga Premiul Nobel pentru Medicină 2021. Între favvriţi erau amintiţi Katalin Kariko, 66 de ani, bichimist de origine maghiară, vicepreședinte senior al BioNTech și profesor la Universitatea din Pennsylvania, și Drew Weissman, 62 de ani, medic și cercetător american, colaborator al lui Kariko, pentru munca lor cu privire la vaccinurile bazate pe tehnologia ARN Mesager.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ordonanța de Guvern reduce prețul carburanților cu 50 de bani, dar reducerea e facultativă

Executivul a aprobat, în ședința de joi, 30 iunie, Ordonanța de Urgență care ar reduce prețul carburanților cu 50 de bani pe litru. Teoretic, această...

Zece operatori economici din mall-ul Băneasa, închişi temporar de ANPC 

Zece operatori economici din mall-ul Băneasa au fost închişi temporar de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce acolo au fost găsite...

17 note schimbate radical la Evaluarea Națională

Procentul mediilor de peste 5 de la Evaluarea Națională (EN) a crescut mai puțin după contestații, în acest an, dar tot au existat 17...
Ultima oră
Pe aceeași temă