-1.4 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPremierul Sloveniei a dat startul unui scandal de proporții în UE

Premierul Sloveniei a dat startul unui scandal de proporții în UE

Janez Jansa a postat un comentariu pe Twitter

Premierul Janez Jansa a provocat un scandal uriaș în UE, după ce a postat un mesaj controversat pe contul său de Twitter. Oficialul a postat o imagine în care miluardarul George Soros apare alături de mai mulți europarlamentari. În comentariul său, premierul sloven a susținut că „sunt marionetele lui Soros”.

Imaginea a fost publicată când membri ai Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European se aflau în Slovenia pentru a evalua situaţia statului de drept. Totodată, Jansa a susținut că eurodeputații sunt părtinitori și a întrebat câte vizite primesc președintele Frabței, premierul Olandei sau cancelarul Germaniei.

Postarea premierului sloven a atras critici în rândul oficialilor UE, până la cel mai înalt nivel. Premierul olandez Mark Rutte a reacționat imediat și a taxat postarea ca fiind de „prost gust”. 

„Tweet-ul de prost gust al lui Janez Jansa despre europarlamentari îl condamn în termenii cei mai fermi”, a scris pe Twitter Mark Rutte. „Guvernul tocmai i-a transmis acest sentiment și ambasadorului sloven la Haga”, a adăugat premierul olandez.

De asemenea, președintele Parlamentului European, David Sassoli, a adus termeni duri gestului premierului sloven.

„Atacurile asupra membrilor acestei instituţii sunt şi atacuri asupra cetăţenilor europeni”, a scris Sassoli pe Twitter. „Îi cerem urgent lui (Jansa) să înceteze provocările la adresa membrilor (Parlamentului European)”, a adăugat președintele PE. „O colaborare constructivă cu preşedinţia rotativă a Consiliului se poate baza numai pe încredere reciprocă şi respect”, a mai scris David Sassoli.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Creșterea economică a SUA depășește toate prognozele

Creșterea economică a SUA depășește toate prognozele. Economia SUA a crescut la sfârșitul trimestrului trecut, mai mult decât se așteptau analiștii, notează Blomberg. Asta...

 Pentagonul e pregătit să trimită nave de război în Marea Neagră

Pentagonul e pregătit să trimită nave de război în Marea Neagră. Distrugătorul USS Arleigh Burke a părăsit Marea Neagră în luna decembrie, dar este...

Avem bani europeni, planuri scrise și afaceri care mor

Ce ne lipsește ca să fim și noi în rând cu lumea bună, mai ales că urmează să cheltuim bani europeni prin PNRR? Deși...
Ultima oră
Pe aceeași temă