17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPremierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga țară pentru a încetini răspândirea în comunitate a unui focar de COVID-19 Omicron.

Noua Zeelandă impune reguli de purtare a măștii și va limita adunările de la miezul nopții începând de duminică. Noile restricții din Noua Zeelandă vin ca urmare a apariției mai multor cazuri de infecție cu varianta Omicron tocmai după o nuntă.

O familie s-a întors la Nelson, în Insula de Sud, cu avionul, după ce a participat la o nuntă și la alte evenimente în Auckland, în Insula de Nord. Familia și o însoțitoare de bord au fost testate pozitiv.

Noua Zeelandă va trece la un cod roșu în sistemul său de protecție împotriva COVID-19. Astfel măștile vor trebui purtate mai mult. Barurile, restaurantele și evenimentele precum nunți, vor fi limitate la 100 de persoane. Limita este redusă la 25 de persoane dacă locațiile nu folosesc permise de vaccinare, a spus Ardern.

Granițele Noii Zeelande au fost închise pentru străini din martie 2020. Guvernul a respins planurile pentru o redeschidere treptată de la mijlocul lunii ianuarie până la sfârșitul lunii februarie, din îngrijorare cu privire la un potențial focar de Omicron, ca în Australia vecină.

Aproximativ 94% din populația Noua Zeelandă cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată și aproximativ 56% dintre cei eligibili au primit vaccinuri de rapel.

Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite
00:01:30

VIDEO: John Kerry: „Războiul din Ucraina nu trebuie să oprească lupta pentru climă”

John Kerry, senator SUA, a declarat la Forumul Economic Mondial (WEF), că această criza energetică globală provocată de războiul din Ucraina nu trebuie să...

Menținerea condamnării lui Aleksei Navalnîi face ca Rusia „să termine” toate formele de opoziție

Confirmarea condamnării principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, arată că Rusia încearcă să suprime toate formele de opoziţie, a declarat marţi secretarul de stat...

4 sfaturi geniale pentru a face cafea acasă

În zilele noastre, avem parte de o creștere masivă a tendinței de preparare a cafelei acasă (mai țineți minte aparatul de spumat lapte pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă