29.6 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPremierul Cîțu merge în Ucraina la inaugurarea "Platformei Crimeea"

Premierul Cîțu merge în Ucraina la inaugurarea „Platformei Crimeea”

Premierul Florin Cîțu merge luni, 23 august 2021, în Ucraina, pentru a participa la inaugurarea „Platformei Crimeea”.

Șeful Guvernului este însoțit la ceremonia de la Kiev de ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu.

Anunțul referitor la decizia premierului Cîțu de a participa la summit-ul de la Kiev, organizat de Ucraina, a fost anunțată, duminică, 22 august, printr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului României.

„Prim-ministrul Florin Cîțu va efectua mâine, 23 august 2021, o vizită în Ucraina, la Kiev, pentru a participa la Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea. Din delegație va face parte și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.
În cadrul Summitului, prim-ministrul român va susține intervenția națională și va participa la ceremonia de adoptare a Declarației comune a Platformei Internaționale Crimeea.
În marja evenimentului, premierul Florin Cîțu va avea o întrevedere cu omologul ucrainean, Denys Shmyhal”, precizează comunicatul postat pe site-ul Guvernului României.
 
Potrivit acestui comunicat, „Platforma Internațională Crimeea este o inițiativă recentă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaștere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea și, în ultimă instanță, să faciliteze revenirea Crimeii în componența Ucrainei. La manifestarea de la Kiev vor participa șefi de stat și de guvern, miniștri ai afacerilor externe și ai apărării, precum și reprezentanți de nivel ai Uniunii Europene și ai altor organizații internaționale”.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zelenski dezaprobă total ideea de concesii pentru a pune capăt războiului cu Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins miercuri (25 mai) sugestiile ca țara sa să renunțe la teritorii și să facă concesii pentru a pune...
00:00:32

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană e un act provocator

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană efectuat în preajma vizitei președintelui SUA în regiune e de fapt un act provocator.Ministrul japonez al Apărării,...

Procurorii cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon

Procurorii din Republica Moldova cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon. Fostul șef de stat este acum reținut, pe termen de 72 de ore....
Ultima oră
Pe aceeași temă