4.9 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Premierul Cîțu merge în Ucraina la inaugurarea „Platformei Crimeea”

Premierul Florin Cîțu merge luni, 23 august 2021, în Ucraina, pentru a participa la inaugurarea „Platformei Crimeea”.

Șeful Guvernului este însoțit la ceremonia de la Kiev de ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu.

Anunțul referitor la decizia premierului Cîțu de a participa la summit-ul de la Kiev, organizat de Ucraina, a fost anunțată, duminică, 22 august, printr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului României.

„Prim-ministrul Florin Cîțu va efectua mâine, 23 august 2021, o vizită în Ucraina, la Kiev, pentru a participa la Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea. Din delegație va face parte și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.
În cadrul Summitului, prim-ministrul român va susține intervenția națională și va participa la ceremonia de adoptare a Declarației comune a Platformei Internaționale Crimeea.
În marja evenimentului, premierul Florin Cîțu va avea o întrevedere cu omologul ucrainean, Denys Shmyhal”, precizează comunicatul postat pe site-ul Guvernului României.
 
Potrivit acestui comunicat, „Platforma Internațională Crimeea este o inițiativă recentă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaștere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea și, în ultimă instanță, să faciliteze revenirea Crimeii în componența Ucrainei. La manifestarea de la Kiev vor participa șefi de stat și de guvern, miniștri ai afacerilor externe și ai apărării, precum și reprezentanți de nivel ai Uniunii Europene și ai altor organizații internaționale”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă