9.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Premierul Canadei, atacat cu pietre în timpul unei vizite electorale

Justin Trudeau a fost lovit cu pietre

Justin Trudeau, prim ministrul Canadei, a fost atacat cu pietre în timpul unei vizite electorale la o fabrică de bere. Oficialul se întorcea la autobuz, când mai multe persoane s-au apropiat de el și au aruncat cu pietre. Presa internațională a relatat că premierul nu a fost rănit în urma incidentului.

Trudeau a convocat alegeri anticipate la mijlocul lunii august, în speranța de a forma un guvern majoritar. În același timp, partidul său deține cele mai multe portofolii. Cu toate acestea, campania sa electorală a fost întreruptă de cele de vaccinare împotriva Covid-19. Săptămâna trecută, prim ministrul a anulat un miting electoral din cauza unor protestatari furioși. Vorbindu-le jurnaliștilor din avionul de campanie după incidentul din Ontario, Trudeau a spus că ar fi fost lovit în umăr și a comparat incidentul cu momentul în care o femeie a aruncat în el cu semințe de dovleac, în 2016.

De asemenea, două persoane care îl însoțeau pe premier au fost lovite, însă nu au suferit răni. Erin O’Toole, liderul partidului conservator de opoziție, a descris incidentul ca fiind „dezgustător”.

„Violența politică nu este niciodată justificată și mass-media trebuie să fie liberă, nu hărțuită și atacată„, a scris pe Twitter.

Ultima oră
Pe aceeași temă