18.3 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Premierul bulgar și președintele polonez au COVID-19

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că duminică a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, informează agenţia BTA. Cu o zi în urmă și preşedintele polonez, Andrzej Duda, a fost testat pozitiv la noul coronavirus dar se simțea bine, a anunţat ministrul secretar de stat pentru administraţia prezidenţială Blazej Spychalski. 

„După două teste PCR negative, astăzi am fost testat pozitiv. Simt un disconfort general. Doctorii mi-au recomandat să stau acasă”, a scris Borisov pe Facebook, adăugând că a informat autorităţile sanitare despre contacţii săi.

El anunţase vineri că intră în autoizolare, întrucât a fost contact al ministrului adjunct al dezvoltării regionale, Nikolay Nankov, testat pozitiv pentru COVID-19.

Cât îl privește pe Duda, el a fost testat pozitiv vineri. Nu se ştie cum s-a infectat preşedintele Duda, dar acesta a participat luni la un forum de investiţii la Tallin, unde s-a întâlnit cu preşedintele bulgar Rumen Radev, care a intrat apoi în izolare din cauza unui contact cu o persoană contaminată în ţara sa.

În Polonia, numărul de cazuri a ajuns vineri la un record de peste 13.600.

Ultima oră
Pe aceeași temă