12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Premierul Boris Johnson vrea să mute Camera Lorzilor de la Londra în orașul York

Sediul Camerei superioare a Parlamentului Regatului Unit, Camera Lorzilor, ar putea fi mutat din capitala țării, Londra, într-o altă localitate, una dintre variantele luate în calcul fiind orașul York din nordul Angliei.

Această mutare este dorită chiar de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, anunță, duminică, presa din Regatul Unit.

Inițiativa premierul de a muta sediul Camerei Lorzilor intervine după ce, la alegerile din luna decembrie 2019, Partidul Conservator, al premierului Boris Johnson, a câştigat mai multe mandate în nordul Angliei, aceasta fiind o zonă care votează în mod tradiţional cu Partidul Laburist – de opoziţie.

În urma acestui rezultat al alegerilor, Partidul Conservator și-a asigurat o largă majoritate în Parlamentul de la Londra.

Atât Camera Lorzilor cât și Camera Comunelor au, în prezent, sediul în Palatul Westminster din Londra. Unul dintre motivele pentru care se dorește „relocarea” Camerei Lorzilor este și faptul că, în următorii ani, Palatul Westminster ar urma să intre în renovare.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă