17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPremierul Boris Johnson neagă că ar fi mințit despre petrecerile din Downing...

Premierul Boris Johnson neagă că ar fi mințit despre petrecerile din Downing Street

Premierul britanic Boris Johnson a negat marți o acuzație a fostului său consilier că ar fi mințit parlamentul în legătură cu petrecerile din Downing Street.

Johnson se confruntă cu cea mai gravă criză a mandatului său. Dezvăluirile legate de o petrecere de tipul „aduceti-vă propria băutură” din timpul carantinei a provocat furie în rândul britanicilor. Se pare că premierul ar fi participat la o astfel de adunare, în timp ce regulile sanitare de atunci interziceau oamenilor activitățile sociale.

Boris Johnson susține că nu a mințit despre petrecerile din Downing Street

Dacă după terminarea Brexit-ului, partidul lui Johnson se bucura de cea mai mare popularitate din ultimii 30 de ani, acum premierul se confruntă cu o criză. După ce a fost acuzat de către un fost consilier că a mințit despre petrecerile din Downing Street, Johnson a negat totul.

Înalt funcționar public Sue Gray investighează aproximativ o duzină de acuzații de încălcare a regulilor de către Johnson, echipa sa și oficialii de la Downing Street. Miniștrii înalți au spus că oamenii trebuie să aștepte încheierea anchetei pentru a afla ce s-a întâmplat.

Liderul Partidului Laburist de opoziție din Marea Britanie, Sir Keir Starmer, a declarat duminică, 16 ianuarie, că, prim-ministrul Boris Johnson a „încălcat legea” și apoi „a mințit”. Cu toate acestea, în urma acuzațiilor asupra premierului, Stramer a fost surprins și el la o adunare cu colegii, în timpul carantinei.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă