27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPompierii se luptă cu focul, după o explozie la o clădire din...

Pompierii se luptă cu focul, după o explozie la o clădire din Atena

Videoclipul martorilor oculari a arătat clădiri în flăcări, după ce o explozie a avut loc în centrul orașului Atena. Trei persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost grav avariate.

Eleni Varvitsioti, un martor ocular, a distribuit online imagini cu haosul din centrul Atenei, după ce o clădire a explodat, fiind apoi cuprinsă de flăcări. Aceasta a fost trezită din cauza zgomotului, la un bloc distanță de explozie, după ce geamurile apartamentului ei s-au spart.

Explozie în centrul capitalei Atena

Cel puțin 18 pompieri au folosit șapte motoare pentru a lupta împotriva unui incendiu de la o clădire și aproape l-au ținut sub control. Nu a fost imediat clar ce a declanșat explozia sau incendiul, au spus oficialii. Trei persoane au fost rănite în urma incidentului, iar mai multe clădiri au fost avariate.

Una dintre persoanele rănite a fost un bărbat de 77 de ani care a fost transportat la spital cu arsuri. Ceilalți doi au fost tratați pentru inhalare de fum. Explozia a avut loc aproape de templul antic al lui Zeus Olimpian.

Videoclipurile din presa locală au arătat că ferestrele și fațadele clădirilor de pe cealaltă parte a străziiSyngrou Avenue au fost și ele distruse în explozie.

„La momentul exploziei, eram exact vizavi de clădire, era puternică, foarte puternică, (vedeți voi) clădirile din jurul ei”, a declarat șoferul de taxi Christos Chalkias. „Explozia ne-a trimis două benzi spre dreapta”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Drulă candidează la președinția USR

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat, astăzi, candidatura la conducerea formaţiunii politice. Drulă susține că livrează rezultate concrete, "nu bla-bla steril", iar partidul...

Mercedes extrem de rar din 1955, vândut cu 135 milioane de euro. A devenit cea mai scumpă mașină din lume

Un Mercedes extrem de rar a devenit cea mai scumpă mașină din lume. A fost vândut cu prețul record de 135 milioane de euro. Mercedes...
00:01:31

VIDEO: Un soldat rus spune că nu a vrut să ucidă

Un soldat rus în vârstă de 21 de ani a declarat în fața unui tribunal că nu a vrut să ucidă un civil neînarmat...
Ultima oră
Pe aceeași temă