9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalPOLONIA ATACATĂ cibernetic de Rusia

POLONIA ATACATĂ cibernetic de Rusia

Înalţi responsabili polonezi au fost vizaţi recent de un atac cibernetic venit de pe teritoriul Rusiei:

“Analizele serviciilor noastre şi ale serviciilor speciale ale aliaţilor noştri permit să afirmăm fără echivoc că atacul cibernetic a fost întreprins de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a afirmat într-un comunicat Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier însărcinat cu probleme de securitate naţională.
Miercuri, Parlamentul polonez s-a reunit în spatele uşilor închise pentru un discurs al premierului Mateusz Morawiecki despre un val de atacuri cibernetice “fără precedent” a căror ţintă a fost recent Polonia, atacuri ce au vizat site-uri informatice ale unor instituţii, precum şi mail-uri.

“Responsabili de prim rang, miniştri, deputaţi de diferite orientări politice au fost victime ale acestui atac”, a precizat Jaroslaw Kaczynski (PiS).

O parte dintre mail-urile private interceptate au apărut apoi pe mesageria Telegram.

Săptămâna trecută, ministrul responsabil cu programul naţional de imunizare, Michal Dworczyk, a fost victima unui atac cibernetic care a vizat contul său de mail privat. Potrivit lui Jaroslaw Kaczynski, atacul cibernetic avea menirea să “destabilizeze ţara”.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

București, pe locul trei în topul orașelor cu cele mai accesibile locuințe din Europa, după Bruxelles și Sofia

Surpriză! Bucureștiul se află printre orașele europene cu cele mai accesibile locuințe, conform unui studiu recent. Clasamentul se bazează exclusiv pe prețul mediu pe...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă