20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

POLONIA ATACATĂ cibernetic de Rusia

Înalţi responsabili polonezi au fost vizaţi recent de un atac cibernetic venit de pe teritoriul Rusiei:

„Analizele serviciilor noastre şi ale serviciilor speciale ale aliaţilor noştri permit să afirmăm fără echivoc că atacul cibernetic a fost întreprins de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a afirmat într-un comunicat Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier însărcinat cu probleme de securitate naţională.
Miercuri, Parlamentul polonez s-a reunit în spatele uşilor închise pentru un discurs al premierului Mateusz Morawiecki despre un val de atacuri cibernetice „fără precedent” a căror ţintă a fost recent Polonia, atacuri ce au vizat site-uri informatice ale unor instituţii, precum şi mail-uri.

„Responsabili de prim rang, miniştri, deputaţi de diferite orientări politice au fost victime ale acestui atac”, a precizat Jaroslaw Kaczynski (PiS).

O parte dintre mail-urile private interceptate au apărut apoi pe mesageria Telegram.

Săptămâna trecută, ministrul responsabil cu programul naţional de imunizare, Michal Dworczyk, a fost victima unui atac cibernetic care a vizat contul său de mail privat. Potrivit lui Jaroslaw Kaczynski, atacul cibernetic avea menirea să „destabilizeze ţara”.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă