0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPoliticienii încă negociază formarea guvernului olandez, după 226 de zile de la...

Politicienii încă negociază formarea guvernului olandez, după 226 de zile de la alegeri

Politicienii negociază și acum formarea guvernului olandez, după 226 de zile de la alegeri. Negocierile de coaliție din Olanda durează, deobicei, luni de zile, însă în acest an au atins un record. Ba mai mult, partidele nici măcar nu au ajuns la un acord în privința participanților la negocieri.

Formarea guvernului olandez rămâne o problemă nerezolvată

„Este remarcabil. Nu am văzut până acum o situație în care să nu avem negocieri reale la luni bune de la alegeri”, este de părere istorica Carla van Baalen, expertă în formarea cabinetelor.

Negocierile au intrat într-un blocaj chiar după alegeri. Partidele au încercat să-și repare relațiile stricate după o moțiune eșuată împotriva premierului Rutte. Singurul proges a fost făcut luna trecută, când cele 4 formațiuni politice au decis să-și refacă coaliția.

Alegerile au avut loc în luna martie și au fost câștigate, din nou, de partidul conservator al lui Mark Rutte. Cu doar 22% dintre voturi, însă, Rutte are nevoie de un parteneriat cu cel puțin alte trei partide mai mici pentru a forma o majoritate parlamentară.

Pe de altă parte, lipsa unui guvern nu pare să fi afectat economia Olandei. Țara a cunoscut o creștere semnificativă și s-a recuperat bine după criza Covid.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Un elev și-a înjunghiat doi colegi de la Liceul Tehnologic Rădăuți într-o cafenea

Un elev în vârstă de 18 ani, de la Liceul Tehnologic din Rădăuți, județul Suceava, este audiat, miercuri seara, după ce, în urma unui...
00:01:17

Proteste de ziua Ziua Națională a Australiei

Mii de persoane s-au adunat miercuri la proteste chiar de Ziua Națională a Australiei. Manifestațiile au avut loc odată cu ceremoniile de sărbătoare. Ziua de...

O treime dintre angajați vor noi locuri de muncă în 2022

Piața locurilor de muncă a suferit schimbări majore în timpul perioadei de pandemie. Iar acestea continuă să se producă. Mulți dintre angajați s-au adaptat...
Ultima oră
Pe aceeași temă