10.1 C
București
vineri, 29 octombrie 2021

Poliția din Bangladesh caută familia lui Akayed Ullah, suspect în atacul de la New York

Șeful poliției din Bangladesh a afirmat luni seară că Ullah nu are un trecut infracțional în țara sa, pe care a vizitat-o ultima dată în luna septembrie.

Akayed Ullah trăia alături de mama, sora și doi frați ai săi în Brooklyn și deținea un permis de ședere în SUA, a precizat consulul general al Bangladeshului la New York, Shameem Ahsan.

Ahmad Ullah, un nepot al lui Akayed Ullah, a declarat că acesta și familia sa s-au mutat din Chittagong (sudul Bangladeshului) în capitala Dhaka în urmă cu mulți ani.

Bangladeshul a condamnat ferm atacul, subliniind că ‘un terorist este un terorist indiferent de religia sau etnia sa și trebuie să fie adus în fața justiției’.

Șeful poliției new-yorkeze, James O’Neill, a declarat că Akayed Ullah (27 de ani) purta fixat pe corp ‘un dispozitiv exploziv rudimentar’. Suspectul, care a suferit arsuri și alte răni, a fost arestat.

Explozia s-a produs luni cu puțin înaintea orei locale 07:30 (12:30 GMT) într-un tunel care leagă Times Square de autogara Port Authority, un terminal de transport foarte frecventat la acea oră. Alte trei persoane fost rănite, dar viețile nu le sunt în pericol.

Mai multe publicații americane, printre care New York Times și New York Post, au indicat că Akayed Ullah a declarat poliției că a fost inspirat de gruparea teroristă Statul Islamic.

La 31 octombrie, opt persoane au fost ucise în primul atentat terorist cu victime produs în Manhattan după 11 septembrie 2001.

Atacatorul, un uzbek de 29 de ani care a intrat cu un camion în mulțime, a fost arestat și încarcerat. El jurase credință grupării Stat Islamic.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă