17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPeste 850 de copii sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria

Peste 850 de copii sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria

Temerile cresc cu privire la soarta a sute de copii despre care se crede că sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria.

Aproape 850 de copii se află în închisoarea Ghwayran din Hasaka. Aceasta a fost luată cu asalt de extremiștii jihadiști, declanșând zile de lupte. Cel puțin 136 de persoane au fost ucise de când jihadiștii și-au lansat atacul pentru a încerca să elibereze luptătorii întemnițați.

Mii de suspecți IS sunt ținuți în închisori conduse de autoritățile kurde. Alianța Forțelor Democratice Siriene (SDF) condusă de kurzi, susținută de forțele coaliției conduse de SUA, s-a luptat cu gruparea IS după ce acesta a invadat mari părți ale Siriei în urmă cu câțiva ani.

Cu toate acestea, celulele IS încă funcționează și au lansat șiruri de atacuri mortale împotriva forțelor de securitate și a civililor. Atacul surpriză asupra închisorii de către peste 100 de luptători IS a declanșat lupte aprige în interiorul și în afara unității.

Aproape 850 de copii ținuți prizonieri în închisori

Organizația de caritate pentru copii a ONU, Unicef, a declarat că este îngrijorată pentru aproape 850 de copii reținuți în închisoare în timpul luptelor. Se spune că siguranța copiilor – unii de până la 12 ani – era expusă unui „risc grav”.

„Pe măsură ce luptele continuă, riscul pentru copii crește, inclusiv de a fi răniți sau recrutați cu forța”, spune UNICEF.

SDF a spus că militanții IS au fost găzduiți într-un cămin care găzduiește sute de copii, reținuți pentru presupuse legături cu IS. Acesta a spus că sunt folosiți ca „scuturi umane” și a avertizat că îi va trage pe „teroriști la răspundere dacă aceștia sunt răniți”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă