23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPeste 1000 de persoane au murit din cauza febrei dengue în Filipine...

Peste 1000 de persoane au murit din cauza febrei dengue în Filipine în acest an

Aproape 40% din cele 1.021 de victime care au murit din cauza bolii între 1 ianuarie şi 24 august erau copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, a precizat sursa citată.

Numărul deceselor a fost aproape dublu faţă de cele 622 de decese înregistrate în acelaşi perioadă a anului trecut, a mai spus ministerul, care a precizat că în perioada ianuarie-august au fost raportate un număr total de 249.332 cazuri de febră dengue, comparativ cu 119.224 în primele opt luni ale anului 2018.

Luna trecută, Filipine a decretat epidemie naţională de febră dengue pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri.

Ministerul Sănătăţii a afirmat că epidemia nu se află încă sub control, chiar dacă rata creşterii numărului de cazuri s-a redus din luna august.

Creşterea numărului de cazuri de febră dengue survine la doi ani după ce guvernul filipinez a oprit un program de imunizare în masă folosind vaccinul Dengvaxia, produs de firma franceză Sanofi Pasteur, din cauza problemelor de siguranţă.

Vaccinul Dengvaxia a fost administrat unui număr de circa 830.000 de copii din Filipine, în prima vaccinare în masă din lume folosind noul medicament, în perioada aprilie 2016 – decembrie 2017.

Programul a fost oprit după ce Sanofi Pasteur a dezvăluit că, potrivit unui studiu pe termen lung, copiii care nu fuseseră anterior infectaţi cu dengue ar putea risca să contracteze o formă mai periculoasă a bolii dacă li se administrează Dengvaxia.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă