10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPaza la Capitoliul american se va întâri și mai mult. Ce măsuri...

Paza la Capitoliul american se va întâri și mai mult. Ce măsuri se iau

Raportul, coordonat de general-locotenentul în retragere Russel Honoré, a depistat o serie de vulnerabilităţi în colectarea informaţiilor, în structura ierarhică şi în comunicare, probleme care au îngreunat intervenţia pentru oprirea violenţelor din 6 ianuarie. Poliţia Capitoliului “nu avea personal suficient, nu avea suficiente echipamente şi era instruită inadecvat”, arată raportul, conform publicaţiei The Hill.

Experţii în securitate recomandă măsuri suplimentare de protecţie la Capitoliu, inclusiv mobilizarea a sute de agenţi de poliţie în plus şi dotarea cu un gard de perimetru demontabil.

Autorii raportului propun ca actualul gard metalic, instalat după violenţele produse pe 6 ianuarie, să fie înlocuit cu un “gard mobil”, uşor de montat şi demontat. Pe termen lung, “ar trebui construit un sistem integrat retractabil” în jurul Capitoliului, conform raportului.

Experţii pledează pentru suplimentarea numărului agenţilor de poliţie cu cel puţin 874 de membri. Agenţii de poliţie ar trebui echipaţi cu sisteme video. În prezent, Poliţia Capitoliului are peste 2.300 de angajaţi. În plus, raportul recomandă reînfiinţarea unităţii agenţilor cu cai, pentru intensificarea observării grupurilor de protestatari şi pentru facilitarea intervenţiilor.

Poliția Capitoliului a cerut prezența încă două luni a Gărzii Naționale

Săptămâna trecută, Poliţia Capitoliului a cerut Departamentului american al Apărării prelungirea cu două luni a prezenţei membrilor Gărzii Naţionale la sediul Congresului SUA. Cererea evidenţiază preocupările privind securitatea sediului Congresului Statelor Unite, la două luni după violenţele soldate cu cinci morţi şi zeci de răniţi. Peste 5.000 de membri ai Gărzii Naţionale se află în momentul de faţă în centrul Washingtonului.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a avertizat că riscurile generate de rasism şi de extremismul antiguvernamental vor persista până cel puţin în 2022. “Evaluarea noastră este că ameninţările extremiste interne vor continua să genereze riscuri ridicate privind violenţe în SUA. Ne aşteptăm ca extremiştii cu motivaţie rasială şi etnică, precum şi extremiştii antiguvernamentali şi antiautoritate să continue să genereze ameninţări de terorism intern în cursul anului 2021 şi chiar în 2022”, a declarat săptămâna trecută Jill Sanborn, director adjunct al diviziei antiterorism a FBI.

Autorităţile americane au arestat peste 270 de indivizi în cadrul investigaţiei privind violenţele comise la Capitoliu pe 6 ianuarie, soldate cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă