14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalEurovision. Conchita Wurst - Austria - câștigă trofeul. România, locul 12

Eurovision. Conchita Wurst – Austria – câștigă trofeul. România, locul 12

Conchita Wurst, din Austria, va câștiga trofeul, potrivit voturilor. Pe numele său adevărat Thomas Neuwirth, cântărețul cunoscut și ca femeia cu barbă, a primit cele mai multe voturi pentru piesa Rise Like a Phoenix.

 

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat pe locul al 12-lea în finala care a avut loc sâmbătă seară, la B&W Hallerna din Copenhaga. Reprezentanţii României au obţinut un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte au fost acordate României de Moldova – 12, Spania, Austria, Israel şi Malta – câte 8.

La rândul său, România a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte – Ungariei şi 8 puncte – Austriei.

Ediţia din 2015 a concursului Eurovision se va desfăşura în Austria, după ce Conchita Wurst a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Rise like a Phoenix", care a obţinut un total de 290 de puncte.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.

26 de țări au participat, sâmbătă seara, la finala Eurovision. Reprezentanții celor 26 de țări au cântat în următoarea ordine: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, Romania, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franta, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elvetia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino si Marea Britanie.

România a fost reprezentată de Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu (Ovi), cu piesa „Miracle”, compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg și Frida Amundsen. Cei doi au mai reprezentat România în 2010, la Oslo, când au ocupat a treia poziție.

Finala Eurovision a fost transmisă în direct de TVR, de la ora 22.00.

Anul trecut, România a fost reprezentată de Cezar Ouatu, care s-a clasat pe locul al 13-lea. Cele mai bune clasări ale țării noastre au fost: locul al treilea – Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), o asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, Elveția. Televiziunea Română, membra a EBU, este organizatoarea selecției naționale și participă la competiție din 1993.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă