0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalPartidele din Germania au ajuns la un acord pentru formarea unui guvern

Partidele din Germania au ajuns la un acord pentru formarea unui guvern

Social-democrații, Verzii și Liberi-Democrații din Germania au încheiat discuțiile de coaliție. Asta înseamnă că țara va avea un nou guvern înainte de Crăciun.

Germania ar putea avea un nou guvern până la Crăciun

Cele trei partide care intenționează să formeze un guvern în Germania. Anunțul a fost făcut miercuri, la o conferință de presă că au finalizat un acord privind o coaliție de guvernare. Acordul vine după ce 21 de reprezentanți ai celor trei partide, social-democrații de centru-stânga (SPD), ecologiștii Verzi și liberi-democrați (FDP) axați pe afaceri s-au întâlnit pentru încheierea negocierilor la începutul zilei, potrivit DW.

Social-democratul (SPD) Olaf Scholz, care este de așteptat să preia funcția de cancelar, a declarat că cele trei partide au ajuns la un acord. Negocierile s-au purtat într-o „atmosferă prietenoasă, dar intensă, o atmosferă plină de încredere”, a spus Scholz.

Co-liderul Partidului Verzilor, Robert Habeck, a declarat că reconcilierea „bunăstării cu protecția climei” va sta la baza politicilor noului guvern. Liderul FDP, Christian Lindner, a spus că „ne asumăm responsabilitatea pentru o țară aflată într-o situație îngrozitoare” și că „există o voință și o dorință de schimbare” în Germania.

Scholz a menționat, de asemenea, că guvernul va lua în considerare aplicarea vaccinurilor obligatorii împotriva COVID-19 pentru anumite grupuri.

„Vaccinarea este calea de ieșire din această pandemie. În instituțiile în care sunt îngrijite grupuri vulnerabile, ar trebui să facem vaccinarea obligatorie”, a spus Scholz.

Astfel, după 16 ani de conducere, Angela Merkel se retrage din funcția sa.

Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă