17.5 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Partenera lui Assange și Pamela Anderson îi cer lui Trump o grațiere de ultim moment a editorului

Într-un videoclip postat pe Twitter, Moris a spus că Trump ar putea încă „face ceea ce trebuie” în ciuda faptului că a părăsit deja Casa Albă pentru ultima dată.

„Dle preşedinte, Julian este acum în închisoare, ar putea muri acolo. Aceasta poate fi singura lui şansă”, a declarat ea.

În pledoaria sa, ea a făcut referire la decizia fostului preşedinte Barack Obama de a-l graţia pe denunţătorul Chelsea Manning înainte de a-şi încheia mandatul. „Cum se poate ca editorul să nu fie iertat atunci când este denunţătorul?”, a spus Moris.

Assange se află în prezent în închisoare în sud-estul Angliei. La începutul acestei luni, judecătoarea Vanessa Baraitser a decis că el nu ar trebui extrădat din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea sa, dar i-a refuzat eliberarea pe cauţiune, considerând că există riscul ca el să încerce să se sustragă din nou autorităţilor. 

La rândul său, actrița Pamela Anderson i-a cerut lui Donald Trump să-l ierte pe Julian Assange în ultimele sale zile de președinte al SUA, spunând că măsura ar putea fi „modalitatea perfectă” de a-și încheia mandatul, scrie news.sky.com. 

Fosta vedetă a Baywatch este unul dintre cei mai renumiți susținători ai fondatorului WikiLeaks, Assange, și l-a vizitat de mai multe ori la Londra, inclusiv la închisoarea Belmarsh în mai 2019.

Ultima oră
Pe aceeași temă