19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalParler, noua rețea de socializare, eliminată de TOT de Big Tech

Parler, noua rețea de socializare, eliminată de TOT de Big Tech

Aplicația a devenit populară după ce s-a aflat că utilizatorii rețelelor sociale din Statele Unite au inundat Parler, aplicația de mesagerie Telegram și platforma socială Gab, citând politica tot mai agresivă a comentariilor politice pe platforme precum Twitter și Facebook.
 

Într-o declarație despre Parler, CEO-ul său John Matze a scris ca răspuns la mișcarea Apple: „Oricine cumpără un telefon Apple este aparent un utilizator. Ei știu cu siguranță ce este cel mai bun pentru dvs., spunându-vă ce aplicații puteți utiliza sau nu. ”
 
El a adăugat: „Se pare că Parler este responsabil pentru TOT conținutul generat de utilizatori pe Parler. Prin urmare, după aceeași logică, Apple trebuie să fie responsabil pentru TOATE acțiunile întreprinse de telefoanele lor. Fiecare mașină bombă, fiecare conversație ilegală pe telefonul mobil, fiecare infracțiune ilegală comisă pe un iPhone, Apple trebuie să fie, de asemenea, responsabilă pentru … Standardele care nu se aplică Twitter, Facebook sau chiar Apple în sine, se aplică lui Parler.

„Nu vom ceda presiunilor din partea actorilor anticoncurențiali! Vom aplica întotdeauna regulile împotriva violenței și activităților ilegale. Dar NU vom capitula în fața companiilor motivate politic și totalitarilor care urăsc exprimarea liberă! ” se citește în prima postare.

 

Un republican de top din Camera Reprezentanților a cerut duminică o investigație asupra marilor companii de tehnologie care în weekend au luat măsuri împotriva Parler, un site de socializare.

„Aceasta este în mod clar o încălcare a drepturilor civile antitrust, a statutului RICO. Ar trebui să existe o investigație solidă asupra tuturor persoanelor care au coordonat acest atac nu numai asupra unei companii, ci asupra tuturor celor ca noi, ca și mine, ca tine, Maria ”, Rep. Devin Nunes (R-California), membru în cadrul Comitetului de Informații al Casei, a declarat pentru Fox News – „Sunday Morning Futures”, moderată de Maria Bartiromo.

După ce Twitter l-a interzis pe președintele Donald Trump și pe alți utilizatori, Parler a văzut că traficul său explodează. Curând, însă, Google a anunțat că l-a eliminat pe Parler din magazinul său online, o mișcare urmată apoi de Apple. Apoi, Amazon a anunțat că suspendă Parler de la serviciile sale de găzduire web.

CEO-ul Parler, John Matze, a declarat pentru The Epoch Times că compania sa este pregătită să ia măsuri legale.

Între timp, autoritățile ar trebui să investigheze acțiunile posibil coordonate, a argumentat Nunes.

„Efectul acestui lucru este că nu mai există o companie sau un site de socializare gratuit și deschis pentru ca niciun american să mai poată intra”, a spus el, deoarece Amazon, Google și Apple „tocmai au distrus” Parler.

„Este absurd. Deci, nu știu unde naiba se află acum Departamentul de Justiție sau FBI-ul ”, a adăugat el.

 

Devin Nunes

Rep. Devin Nunes (R-California), membru în cadrul Comitetului de Informații al Casei

Nunes a mai spus că directorii executivi ai companiilor ar trebui urmăriți penal. El a mai spus că a vorbit cu colegi din Congres și că își explorează opțiunile legale. Și a cerut, de asemenea, Curții Supreme și judecătorilor federali să intervină.

CEO-ul Parler, John Matze, a declarat la „Sunday Morning Futures” de la Fox că ​​el crede că Apple, Google și Amazon au colaborat „pentru a ne asigura că, în același timp, vom pierde accesul nu numai la aplicațiile noastre, ci că închid și toate serverele noastre de pe internet. “

Site-ul Parler nu a fost disponibil pe 11 ianuarie.

Departamentul Justiției, Apple și Google nu au răspuns la solicitările de comentarii ale presei.

O purtătoare de cuvânt a Amazon a spus că Amazon nu se coordonează cu Apple sau Google. Ea a indicat scrisoarea Amazon Web Services (AWS) trimisă lui Parler, în care se spunea „am văzut o creștere constantă a acestui conținut violent de pe site-ul dvs. web, toate acestea încălcându-ne condițiile”.

„AWS oferă tehnologie și servicii clienților din întregul spectru politic și continuăm să respectăm dreptul lui Parler de a determina de la sine ce conținut va permite pe site-ul său. Cu toate acestea, nu putem oferi servicii unui client care nu este în măsură să identifice și să elimine în mod eficient conținutul care încurajează sau incită la violență împotriva altora “, a adăugat scrisoarea.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă