15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPapa şi Pompeo au subliniat necesitatatea protejării libertăţii

Papa şi Pompeo au subliniat necesitatatea protejării libertăţii

Pompeo, al cărui turneu din această săptămână în Italia, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Grecia, este umbrit de o anchetă la Washington în vederea unei proceduri de destituire a preşedintelui Donald Trump, a fost primit în audienţă de papă joi, timp de o jumătate de oră.

‘Ei au reafirmat angajamentul Statelor Unite şi al Sfântului Scaun de a face să progreseze libertatea religioasă în lume şi, în mod special, de a proteja comunităţile creştine din Orientul Mijlociu’, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Vechi comunităţi creştine se confruntă cu persecuţii sau hărţuiri în unele ţări din Orientul Mijlociu, iar mulţi creştini din regiune s-au refugiat pentru a-şi clădi o nouă viaţă în Occident.

Vaticanul nu a emis un comunicat cu privire la conţinutul întâlnirii.

Miercuri, Mike Pompeo a participat la Vatican la o conferinţă pe tema libertăţi religioase, prilej cu care a denunţat tratamentul aplicat de China musulmanilor uiguri.

Mike Pompeo, primul american de origine italiană care ocupă funcţia de secretar de stat, a avut deja întrevederi cu lideri politici italieni, iar joi a făcut şi o vizită în oraşul de unde provine familia sa, Pacentro, din regiunea muntoasă Abruzzo, la est de Roma.

Aceasta a fost prima vizită a lui Pompeo în oraşul natal al bunicului său.

Potrivit localnicilor, populaţia din Pacentro s-a redus de la circa 6.000 de persoane în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, la în jur de 1.000 în prezent, mulţi emigrând în ţări precum Canada, Venezuela, Australia sau Statele Unite.

Pompeo, care a fost însoţit în călătoria în Italia de soţia sa, Susan, urmează să facă scurte opriri în Muntenegru şi Macedonia de Nord vineri, înainte de a ajunge la Atena.

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă