30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPapa Francisc „nu este sfânt”, dar este pasionat de tango

Papa Francisc „nu este sfânt”, dar este pasionat de tango

Papa Francisc a declarat într-un interviu recent că „nu este un sfânt”, motiv pentru care a evitat apartamentele papale spațioase. De asemenea, acesta a spus că este pasionat de dans, în special de tango.

Apărând în popularul program de duminică Che Tempo Che Fa de la reședința sa, Papa Francisc a vorbit despre pasiunile sale și motivul pentru care nu s-a cazat în apartamentele spațioase papale. Cu toate că predecesorii săi au stat în astfel de camere mari, dar izolate din Palatul Apostolic al Vaticanului, Papa Francisc nu le-a urmat exemplul.

Papa Francisc „nu este un sfânt”

Papa Francisc a fost întrebat de un reporter dacă este pasionat de tango, fiind originar din Argentina. Acesta, în vârstă de 85 de ani, a surprins cu răspunsul său: „Un porteño care nu dansează tango nu este un porteño”. Porteño este numele spaniol pentru un locuitor din Buenos Aires, orașul său natal.

Pontiful locuiește într-un apartament modest în Santa Marta, unde de obicei mănâncă în zona comună și ia singur liftul. Francisc a spus că a ales să locuiască acolo pentru că „nu era un sfânt” ca predecesorii săi. Ba mai mult, el spune că vrea să se simtă mai aproape de oameni, având prieteni „puțini, dar adevărați”.

Papa Francisc a făcut o vizită surpriză la un magazin de discuri din Roma luna trecută, dar nu pentru cumpărături. Pontiful a binecuvântat magazinul prietenilor săi, susținând că este un fan al muzicii clasice.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:19

VIDEO – Turiștii asistă la erupția vulcanului din Islanda: „Este ireal!”

Turiștii s-au adunat sâmbătă (6 august) în apropierea vulcanului Fagradalsfjall din Islanda pentru a vedea cum acesta scuipă lavă și jeturi de rocă topită. O...

Proteste în țară din cauza salariilor majorate preferențial

Creșterile salariale incluse în Ordonanță de Urgență care va fi aprobată săptămâna aceasta sunt doar o fata Morgana, explică sindicaliștii pentru că, de fapt...

70% dintre antreprenorii români declară că nu au participat până acum la vreo consultare inițiată de autorități 

Reprezentanții mediului de afaceri din România întâmpină adesea bariere de tot felul în desfășurarea activității, iar una dintre cele mai frecvente nevoi ale antreprenorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă