29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPapa Francisc: "Dezinformarea despre vaccinul COVID încalcă drepturile omului"

Papa Francisc: „Dezinformarea despre vaccinul COVID încalcă drepturile omului”

Papa Francisc a spus că dezinformarea despre pandemia COVID-19 și vaccinuri este o încălcare a drepturilor omului, notează Euronews.

El a condamnat „denaturarea realității bazată pe frică”, în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii catolici care au format o rețea de verificare a faptelor.

Este a doua oară în mai puțin de o lună când Papa se pronunță cu privire la dezinformariea pandemiei.

Bătrânul de 85 de ani a cerut frecvent un jurnalism responsabil, care caută adevărul și respectă oamenii.

„Să fii informat corespunzător, să fii ajutat să înțelegi situații bazate pe date științifice și nu pe știri false este un drept al omului”, a spus el.

Papa a mai subliniat că cei care cred în teoriile conspirației despre COVID-19 ar trebui ajutați să înțeleagă faptele științifice adevărate.

„Știrile false trebuie respinse, dar persoanele individuale care cred în fake news-uri trebuie întotdeauna respectate”, a spus el.

„Realitatea este întotdeauna mai complexă decât credem și trebuie să respectăm îndoielile, preocupările și întrebările pe care oamenii le ridică, căutând să le înțelegem fără să le respingem vreodată.”

Atât Francisc, cât și Papa Emerit Benedict al XVI-lea au fost complet vaccinați cu Pfizer-BioNTech.

Francis a fost unul dintre cei mai vocali lideri religioși care au ținut discursuri în favoarea vaccinurilor.

El a dat de înțeles că oamenii au „obligația morală” de a-și proteja sănătatea lor și a celorlalți, iar Vaticanul a cerut recent ca întregul personal fie să fie vaccinat, fie să prezinte dovada că au avut COVID-19 pentru a putea veni la muncă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Legi ale Învățământului, nu în interesul elevilor

A mai rămas o săptămână până la ieșirea proiectelor Legii învățământului preuniversitar și Legii învățământului superior, așa cum a fost anunțat termenul de către...

Reacția Superbet după ce RL a prezentat problemele întâmpinate de clienții agenției

Reprezentanții Superbet au răpuns solicitării cotidianului național “România liberă” de a oferi detalii, după ce am publicat un articol în care am prezentat problemele...

7 greșeli care duc la executarea silită de către KRUK

Clienții cu datorii care nu își achită obligațiile financiare riscă să-și piardă bunurile sau să li se pună poprire pe conturi. Pentru a-și recupera facturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă