15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPană de curent majoră. Țări din Asia afectate de blackout

Pană de curent majoră. Țări din Asia afectate de blackout

Mai multe țări din Asia centrală se confruntă cu întreruperi de energie electrică, din cauza unor probleme din Kazahstan, care afectează și statele Uzbekistan și Kârgâzstan, notează Reuters.

Vorbim despre o avarie de curent uriașă care afectează zeci de milioane de oameni.

Rețelele celor trei foste republici sovietice sunt interconectate, iar prin Kazahstan sunt făcute legăturile la rețeaua electrică.

Linia electrică nord-sud a Kazahstanului, care leagă sudul Kazahstanului dens populat și cei doi vecini ai săi de marile centrale electrice din nordul Kazahstanului și rețeaua rusă, a fost deconectată marți dimineață din cauza „dezechilibrelor de urgență” în regiune central-asiatică, potrivit reprezentanților de la rețeaua KEGOC.

Pana de curent a provocat haos în întreaga regiune, aștfel sunt: metrouri blocate în tuneluri lifturi, iar majoritatea orașelor sunt în beznă.

Niciuna dintre cele trei țări nu a raportat probleme cu centralele sale care ar fi putut cauza dezechilibrele.

Kazahstanul, care s-a confruntat anterior cu probleme de energie din cauza afluxului de minerit criptomonede, a început să-și întrerupă în mod obișnuit alimentarea cu energie electrică, potrivit unui document publicat pe site-ul companiei.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!


Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă