8.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Opt cadavre de migranți, între care și cel al unui copil, descoperite pe coasta Andaluziei

Opt cadavre de migranţi plecaţi din Algeria sau Maroc, printre care şi cel al unui copil, au fost descoperite de duminică pe plajele provinciei Almeria (Andaluzia), în sudul Spaniei, au anunţat marţi autorităţile locale, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Un total de opt cadavre au fost localizate între oraşele Carboneras şi Vera, provenind din una sau mai multe ambarcaţiuni”, a precizat subprefectura din Almeria pentru AFP.

Unul dintre corpuri este cel al unui copil, iar altele trei sunt ale unor femei, a precizat serviciul de urgenţă din regiunea Andaluzia într-un comunicat.

Corpurile sunt în curs de identificare, după cum a precizat un purtător de cuvânt al Gărzii civile din Almeria.

Migranţii care vin din Algeria sau Maroc, care sunt uneori originari din alte ţări africane, încearcă în număr tot mai mare să traverseze Mediterana occidentală pentru a ajunge în Spania.

În total, 10.701 migranţi au ajuns pe coastele din sudul Spaniei, precum şi în Baleare, între 1 ianuarie şi 14 septembrie, respectiv cu 1.680 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit ultimelor date prezentate de Ministerul spaniol de Interne.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, cel puţin 238 de migranţi şi-au pierdut viaţa în Mediterana occidentală de la începutul anului.

Citește și: Cardinalii de la Vatican îi căutau succesor Papei Francisc

Ultima oră
Pe aceeași temă