11.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Operațiune de salvare în China, după ce un metrou cu pasageri a fost inundat

Imaginile de groază au fost surprinse la un metrou din orașul Zhengzhou, China, unde apele au pătruns în subteran. Pasagerii s-au urcat pe scaune pentru a rămâne la suprafața apei, iar echipajele de salvare au intervenit la timp. Peste 300 de persoane au fost salvate, întreaga circulație a metrourilor fiind blocată.

Un bărbat aflat în garnitura trenului a postat pe rețelele de socializare imagini în care se poate observa cum apa i-a ajuns la piept și a scris că nu mai poate vorbi, cerând ajutorul.

În ultimele zile, provincia Henan, în care se află și orașul Zhengzhou, a fost puternic afectată de inundații, iar în alte orașe fenomenele extreme au produs victime. O persoană a murit, iar altele 2 sunt dispărute, potrivit presei internaționale.

Marți a fost emisă o avertizare de cod roșu din cauza ploilor abundente. Mai multe autostrăzi au fost închise, iar câteva zboruri au fost amânate sau chiar anulate. Conform meteorologilor, cantitățile enorme de precipitații nu se vor opri, cel puțin în următoarele 24 de ore.

Provincia chineză Henan a avut parte de un sezon neobișnuit de ploios. Din cei 94 de milioane de localnici, 10.100 de persoane au fost evacuate încă de la data de 16 iulie.

Ultima oră
Pe aceeași temă