10.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca celebrează a 80-a aniversare a actorului Florin Piersic

Un spectacol dedicat celei de-a 80-a aniversări a actorului Florin Piersic va avea loc, miercuri, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca,  potrivit Mediafax.

„Spectacolul aniversar «Nu-ntreba câţi ani am», pentru care s-au vândut deja de câteva zile toate biletele, va avea loc, miercuri, de la ora 18.30, la Opera Naţională din Cluj-Napoca şi va debuta cu o suită scenică din concertul «Peer Gynt», pe muzica lui Edvard Grieg. Pe fundalul acesteia, Florin Piersic va interpreta un text din piesa cu acelaşi nume, scrisă de Henrik Ibsen. Cea de-a doua parte a evenimentului este dedicată exclusiv actorului Florin Piersic şi va reprezenta o surpriză atât pentru public, cât şi pentru organizatori. Se numeşte «Florin…pur şi simplu», iar actorul va fi singur pe scenă. Nu ştim cât va dura acest moment”, a spus Plopeanu.

Potrivit acesteia, dirijorul orchestrei la spectacolul „Nu-ntreba câţi am am” va fi Gabriel Bebeşelea, pe scenă urmând să urce, alături de Florin Piersic, şi soprana Oana Trâmbiţaş.

Spectacolul este organizat de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăria din Cluj-Napoca, municipalitatea alocând pentru acest eveniment suma de 15.000 de lei.

De asemenea, marţi seară, la Cinematograful „Florin Piersic” din Cluj-Napoca va rula filmul „Paraşutiştii”, în prezenţa actorului, care va dialoga cu publicul, iar miercuri vor fi proiectate alte trei filme: „De-aş fi… Harap Alb”, „Haiducii lui Şaptecai” şi „Colierul de turcoaze”.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, şi a jucat de-a lungul carierei în numeroase filme, printre care „Mihai Viteazul”, „Drumul oaselor”, „Pintea”, „Columna”, dar şi în piese de teatru.

Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Ultima oră
Pe aceeași temă