-1.1 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusOMS avertizează țările din Asia-Pacific să se pregătească împotriva noii variante Omicron

OMS avertizează țările din Asia-Pacific să se pregătească împotriva noii variante Omicron

Țările din Asia-Pacific trebuie să se pregătească pentru o nouă creștere a cazurilor de COVID-19 conduse de varianta Omicron și să rămână vigilente, a declarat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Omicron ajunge și în țările din Asia-Pacific

Detectată pentru prima dată în sudul Africii luna trecută și numită „variantă de îngrijorare” de către OMS, oamenii de știință încă adună date pentru a stabili cât de contagios este Omicron și severitatea bolii pe care o provoacă. A fost raportată în cel puțin două duzini de țări și a început să câștige un loc în Asia în această săptămână, cu cazuri raportate din Australia, Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Malaezia și India, notează Reuters.

Multe guverne au răspuns prin înăsprirea regulilor de călătorie. „Controalele la frontieră pot câștiga timp, dar fiecare țară și fiecare comunitate trebuie să se pregătească pentru noi creșteri ale cazurilor”, a declarat Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, într-o conferință virtuală de presă.

„Oamenii nu ar trebui să se bazeze doar pe măsurile de frontieră. Cel mai important este să vă pregătiți pentru aceste variante cu potențial de transmisibilitate ridicată. Până acum, informațiile disponibile sugerează că nu trebuie să ne schimbăm abordarea”, a spus Kasai.

Kasai a adăugat că țările trebuie să utilizeze lecțiile învățate din abordarea variantei Delta și le-a îndemnat să vaccineze complet grupurile vulnerabile și să pună în aplicare măsuri preventive, cum ar fi purtarea măștilor și regulile de distanțare socială.

În ciuda restricțiilor impuse vizitatorilor internaționali, Australia a devenit vineri ultima țară care a raportat transmiterea comunitară a Omicron, la o zi după ce a fost găsit la nivel local în cinci state din SUA.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Uniunea Națională a Barourilor din România sprijină independența profesiei de avocat a confraților din Republica Moldova

Uniunea Națională a Barourilor din România susține lupta confraților din Republica Moldova pentru independența profesiei de avocat. Pentru ca avocatul să-și poată exercita în...

Fondul Proprietatea, decizie surpriză: vinde 3% din Petrom

Fondul Proprietatea (FP), emitent listat la Bursa de la Bucureşti, a anunţat miercuri seară că va derula un plasament privat accelerat de vânzare de...

OMS: Pandemia de Covid-19 este departe de a se încheia

La aproape doi ani de când a fost declarată oficial pandemia de Covid-19 de către Organizația Mondială a Sănătății, specialiștii spun că este departe...
Ultima oră
Pe aceeași temă