15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalOMS anunță o posibilă penurie a seringilor pentru 2022

OMS anunță o posibilă penurie a seringilor pentru 2022

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că va exista o penurie a seringilor în 2022. Specialiștii spun că anul viitor va exista un deficit de până la două miliarde de seringi. Astfel, vaccinarea anti-Covid-19 va putea fi afectată.

Autoritățile naționale de sănătate ar trebui să își planifice nevoile cu mult timp în avans pentru a evita o penurie de seringi. Expertul OMS Lisa Hedman a amintit că la începutul pandemiei de Covid-19 a existat o lipsă a echipamentului medical în toată lumea.

OMS avertizează o posibilă penurie a seringilor anul viitor

„Am putea avea o penurie globală de seringi de imunizare, care ar putea duce, la rândul său, la probleme grave, cum ar fi încetinirea eforturilor de imunizare, precum și probleme de siguranță”, a spus ea într-un briefing al ONU.

O penurie a seringilor în 2022 ar putea duce la întârzieri în vaccinările de rutină, în special pentru copii. De asemenea, alte servicii medicale ar putea fi afectate. Astfe specialiștii sunt îngrijorați că țările sărace, în special, vor apela la reutilizarea nesigură a seringilor și a acelor.

Aproximativ 6,8 miliarde de vaccinuri COVID-19 au fost administrate la nivel global, aproape dublu față de numărul de vaccinuri de rutină, a spus Hedman, citat de Reuters. Capacitatea de producție de seringi de imunizare pe an este de 6 miliarde. Asta înseamnă că lumea s-ar putea confrunta cu o penurie de până la două miliarde de seringi anul viitor.

Hedman a precizat că acest lucru ar putea fi evitat dacă mai multe fabrici sunt mutate să producă tipul potrivit de dispozitiv pentru injecții.

„Dacă trecem capacitatea de la un tip de seringă la altul sau încercăm să extindem capacitatea pentru seringi de imunizare specializate, este nevoie de timp și investiții”, a spus ea.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă