12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Olanda redeschide școlile pe 8 februarie, pe un val de proteste anti-restricții

Școlile și magazinele neesențiale au fost închise la mijlocul lunii decembrie, după ce cu două luni mai devreme fuseseră închise barurile şi restaurantele, în încercarea de a limita extinderea epidemiei de COVID-19.

O interdicţie de circulaţie în timpul nopţii a fost adăugată săptămâna trecută măsurilor de carantină, întrucât s-a văzut că noi mutaţii mai contagioase ale virusului au luat amploare în Olanda. Dovada transmiterii bolii de către copiii mici a rămas limitată, a declarat duminică ministrul educaţiei, Arie Slob, ceea ce permite redeschiderea şcolilor primare şi a grădiniţelor. Numărul de noi infecţii cu coronavirus în Olanda a fost de aproximativ 3.700 duminică, cel mai scăzut nivel în trei luni.

Între timp, Olanda s-a confruntat cu proteste și violențe pe fondul restricțiilor împotriva pandemiei. Aproximativ 30 de persoane au fost arestate la Amsterdam în timp ce poliţia a dispersat duminică un protest împotriva restricțiilor. Autorităţile au încercat să prevină repetarea revoltelor care au tulburat timp trei zile săptămâna trecută mai multe oraşe din Olanda, relatează Reuters.

Ultima oră
Pe aceeași temă