24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOlaf Scholz propune un „Plan Marshall” pentru reconstrucția Ucrainei

Olaf Scholz propune un „Plan Marshall” pentru reconstrucția Ucrainei

Au avut loc discuții la nivel înalt, iar Olaf Scholz vrea un „Plan Marshall” pentru reconstrucția Ucrainei, subiect aflat în prim plan la summitul G7.

Cancelarul a declarat miercuri că dorește să discute la summit despre schițele unui „Plan Marshall pentru Ucraina”, adăugând că speră să existe un front unit în ceea ce privește sprijinul pe termen lung pentru Ucraina.

De asemenea, Olaf Scholz a declarat în parlamentul german că „reconstrucția Ucrainei va fi o sarcină pentru generații” și a spus că unele dintre lucrurile pe care le-a văzut săptămâna trecută în Irpin i-au amintit de imaginile cu Germania după cel de-al Doilea Război Mondial, conform Sky News, preluat de capital.ro.

Cancelarul Olaf Scholz își dorește un nou Plan Marshall, de data asta pentru refacerea Ucrainei ce ar avea nevoie de miliarde de dolari

Simultan, cancelarul a mai spus că vor trebui cheltuite miliarde de dolari pentru reconstrucția Ucrainei și l-a invitat pe Volodimir Zelenski să discute luni cu liderii G7.

„Cum o coordonăm la nivel internațional; cum decidem împreună în viitor ce investiții fac Ucraina să avanseze cel mai rapid pe calea sa europeană”, a adăugat Olaf Scholz.

Germania susţine aderarea la UE a Macedoniei de Nord şi Albaniei
Amintim că Olaf Scholz a spus sâmbătă, 11 iunie, că Uniunea Europeană ar trebui să deschidă negocierile de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania, pentru a-şi respecta promisiunea de integrare a Balcanilor de Vest.

Cancelarul german se află în a doua zi a unui turneu în regiune. Aflat la Skopje, capitala Macedoniei de Nord, Olaf Scholz a transmis că invazia rusă din Ucraina a arătat că este important ca Europa să fie unită şi a salutat sprijinul Macedoniei de Nord pentru sancţiunile împotriva Kremlinului.

„Este foarte important să se ofere o nouă dinamică acestui proces. (…) Voi susţine ca următorii paşi să se întâmple”, a spus cancelarul german într-o conferinţă de presă cu premierul nord-macedonean Dimitar Kovacevski.

Kovacevski a subliniat „numeroasele reforme dificile” pe care le-a adoptat Macedonia de Nord pentru a adera la UE, inclusiv schimbarea numelui pentru a răspunde obiecţiilor Greciei.

Totuşi, principalul obstacol din prezent este reprezentat de o dispută cu Bulgaria în privinţa istoriei şi a limbii.

Olaf Scholz, care s-a prezentat ca un mediator în timpul acestui turneu în Balcanii de Vest, urmează să ajungă sâmbătă şi la Sofia, unde va avea discuţii cu premierul Kiril Petkov.

Cancelarul german a făcut din aderarea la UE a Balcanilor de Vest o prioritate de politică externă, pentru a reduce tensiunile regionale tot mai mari şi pentru a contracara influenţa Rusiei şi Chinei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bode: Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din...

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...

Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev

Președinta Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev, unde ar urma să aibă o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski. "Există un asemenea...
Ultima oră
Pe aceeași temă