19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalOamenii din Jamaica protestează împotriva sclaviei, în timpul vizitei regale britanice

Oamenii din Jamaica protestează împotriva sclaviei, în timpul vizitei regale britanice

Prințul britanic William și soția sa Kate au sosit marți în Jamaica, ca parte a unui turneu de o săptămână în Caraibe, la câteva ore după ce activiștii au protestat pentru a cere reparații pentru sclavie pe fondul unui control din ce în ce mai mare al moștenirii coloniale a Imperiului Britanic.

Zeci de oameni s-au adunat în fața Înaltei Comisii Britanice din Kingston, cântând cântece tradiționale rastafariene și ținând bannere cu sintagma „seh yuh sorry” – o frază patois locală care a îndemnat Marea Britanie să își ceară scuze.

Guvernul a anunțat anul trecut planurile de a cere Marii Britanii despăgubiri pentru transportul forțat a aproximativ 600.000 de africani pentru a lucra la plantațiile de trestie de zahăr și banane care au creat averi pentru deținătorii britanici de sclavi.

Ducele și ducesa de Cambridge au sosit sâmbătă în Belize pentru a începe turneul care coincide cu cel de-al 70-lea an al reginei Elisabeta pe tron și îl vor încheia în weekend cu o vizită în Bahamas.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă