16.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

O youtuberiță din Cuba a fost arestată de polițiști în timpul unui interviu live

Dina Fernandez, o celebră tânără de pe Youtube, cunoscută și sub numele de Dina Stars, a fost arestată de polițiștii cubanezi în timp ce se afla în direct la o emisiune TV. Vedeta oferea un interviu live prin intermediul camerei web și povestea despre situația protestelor anti-regim care au acaparat țara. În timpul conversației, forțele de ordine au pătruns în locuința sa, aceasta gesticulând și spunând: „Forțele statului sunt aici. Trebuie să plec”.

În acel moment vedeta a lăsat camera și microfonul pornite și s-a dus în cealaltă cameră, unde se puteau auzi voci de bărbați, însă nu s-a putut înțelege și ce anume vorbeau. Nu au putut fi văzute pe cameră persoanele care au luat-o pe Fernandez, însă nu ar fi lăsat de înțeles că ar fi fost luată cu forța de acasă. Cu toate acestea, înainte să părăsească locuința, aceasta a transmis un mesaj:

„Guvernul (n. red.- cubanez) este responsabil de orice mi se va întâmpla. Trebuie să plec”., a spus Dina Fernandez.

Jurnaliștii CNN au încercat să contacteze guvernul pentru a se interesa de situației Dinei, însă nu au primit niciun răspuns. 

Protestele din ultimele zile au acaparat Cuba, acestea fiind considerate evenimente rare. Acestea păreau că s-ar diminua spre finalul zilei de duminică, asta după ce armata și forțele de ordine au intervenit, însă demonstrațiile au continuat și în această săptămână. Diaz-Canel, șeful guvernului cubanez, a cerut susținătorilor săi să meargă în stradă și să „își apere revoluția”.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă