27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalO nouă teorie naționalistă devine virală. Cum au furat realizatorii Game of...

O nouă teorie naționalistă devine virală. Cum au furat realizatorii Game of Thrones istoria dacilor

Producătorii filmului Game of Thrones ar fi preluat capitole din istoria dacilor și le-ar fi folosit în povestea lor cinematografică, reușind astfel un profit de ordinul miliardelor de dolari, susține un articol publicat pe Internet de ziarul Socialistul.

"Dezvăluirile făcute în presă după ce grupul de hackeri ce a spart serverele HBO a publicat o cantitate uriașă de informațiii confidențiale legată de megaproducția Game of Thrones scot la iveală cum producătorii au preluat capitole din istoria dacilor și le-au folosit după bunul plac pentru a face un profit de ordinul miliardelor de dolari", susține articolul.

De exemplu, fanii Game of Thrones ar fi fost surprinși de asemănările dintre blazonul cu lup al familiei Stark și stindardul de luptă al dacilor.

Documentele sustrase de pe site-ul HBO ar dezvălui că Decebal a fost modelul uman în crearea personajului principal Jon Snow iar Winterfell, capitala sa, ar fi fost creată dupa modelul cetății Sarmisegetusa.

Producatorii seriei difuzate pe HBO ar fi scris într-un mail că Jon Snow, eroul principal din Game of Thrones, a fost creat dupa modelul regelui Decebal, socotit un neînfricat liuptător dar și "un suflet blajin pe timp de pace", regele Daciei fiind astfel "exact personajul pe care îl căutam”.

În urma acestor dezvăluiri, articolul de pe Internet susține că o comisie parlamentară din România ar trebui să ceară producătorilor celebrului serial să cedeze statului român măcar o mică parte din profitul de miliarde de dolari câștigat cu filmul Game of Thrones.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:17

VIDEO: RECORD – Un cuplu a câștigat peste 200 de milioane dolari la loteria Euromillions, în Marea Britanie

Un cuplu care a câștigat peste 184 de milioane de lire sterline (228 de milioane de dolari) la loteria Euromillions, a vorbit despre momentul...
00:01:31

VIDEO: Un soldat rus spune că nu a vrut să ucidă

Un soldat rus în vârstă de 21 de ani a declarat în fața unui tribunal că nu a vrut să ucidă un civil neînarmat...
00:01:04

VIDEO: Rusia spune că ultimii apărători din Azovstal s-au predat

Ministerul rus al Apărării a declarat că ultimul grup de forțe ucrainene care se afla în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol s-a predat, marcând...
Ultima oră
Pe aceeași temă