25.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

O mie de persoane au fost infectate cu Covid-19, după un festival din Olanda

Festivalul olandez de muzică Verknipt s-a desfășurat timp de două zile și a fost organizat în aer liber. Petrecăreții s-au bucurat pe 3 și 4 iulie de atmosfera mult așteptată, iar cei aproximativ 20.000 de oameni au fost nevoiți să prezinte dovada vaccinării sau a unui test negativ COVID.

Cu toate că organizatorii sunt șocați și susțin că s-au respectat toate regulile de igienă, aproximativ 1.000 dep persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Potrivit autorităților sanitare locale, în prima zi, au fost infectaţi cel puţin 448 de participanţi, iar în a doua zi alţi 516. De asemenea, organizatorii au precizat că s-au stabilit intervale orare pentru a se evita aglomerația, iar participanții au fost controlați în timpul evenimentului.

Olanda a relaxat măsurile de siguranță împotriva coronavirusului începând cu data de 26 iunie și a permis organizarea evenimentelor la scară largă. Obligativitatea participanților la concerte, festivaluri și alte evenimente a fost să prezinte dovada vaccinării sau un text negativ COVID. Cu toate acestea, în urma exploziei numărului de cazuri noi de boală, autoritățile au decis să renunțe la unele măsuri de relaxare.

Cel mai recent bilanț arată un număr de 8.000 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, iar incidenţa pe şapte zile este de peste 300 de infecţii la 100.000 de locuitori.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă