9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

O instanță din SUA i-a retras lui Rudy Giuliani dreptul de a practica avocatura la New York

Documentele de la dosar nu precizează cine a sesizat Comisia de reclamaţii a avocaţilor (Attorney Grievance Committee), aflată la originea procedurii, dar conform New York Times ar fi vorba de zeci de avocaţi newyorkezi de prim-plan.

Un comitet disciplinar stabileşte în această hotărâre de suspendare a licenţei de avocat a lui Rudy Giuliani că există „probe necontestate” potrivit cărora acesta a făcut declaraţii false în tribunale, în faţa publicului şi congresmenilor prin promovarea unor teorii potrivt cărora alegerile prezidenţiale au fost furate prin fraudă.

„Această ţară este sfâşiată de atacuri continue asupra legitimităţii alegerilor din 2020 şi actualului nostru preşedinte Joseph R. Biden”, motivează comitetul.

„Specificul democraţiei noastre sunt alegerile libere şi corecte. Declaraţii false cu scopul de a slăbi încrederea în alegerile noastre şi pierderea încrederii în guvern, în general, care rezultă din ele, dăunează bunei funcţionări a unei societăţi libere”, subliniază comitetul.

Această hotărâre, pronunţată joi, îl împiedică pe Rudy Giuliani să-şi mai prezinte clienţii în calitate de avocat.

Ultima oră
Pe aceeași temă