21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalO delegație din România va supraveghea alegerile anticipate din Republica Moldova

O delegație din România va supraveghea alegerile anticipate din Republica Moldova

O delegație a Autorității Electorale Permanente (AEP) din România va supraveghea alegerile anticipate din Republica Moldova, anunță un comunicat de presă transmis de AEP.

Din delegația AEP ar urma să facă parte preşedintele AEP, Constantin – Florin Mituleţu – Buică, Cristian Andreescu – secretar general, Vlad Bontea – secretar general-adjunct, Daniel Duţă – directorul general al Departamentului logistică electorală, Alexandru-Ovidiu Oproaica – director general al Departamentului informatizarea proceselor electorale, Constantin Rada – director general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, Florin Ciurlău – consilier parlamentar în cadrul Direcţiei prevenţie şi monitorizare din cadrul aceluiaşi departament, precum şi Adriana Şleahtiţkaia – referent la Cabinetul preşedintelui AEP.

Ziua voturilor pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este duminică, 11 iulie 2021. Marea confruntare se poartă între Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), care o susține pe Maia Sandu (ea fiind socotită cel mai pro – occidental șef de stat pe care l-a avut vreodată Republica Moldova) și “blocul electoral” al Comuniştilor şi Socialiştilor, unde se află politicienii pro – ruși, avându-i drept lideri pe foștii preşedinţi Igor Dodon şi Vladimir Voronin.

Rezultatul alegerilor din 11 iulie 2021 este cel care-i poate permite președintelui Maia Sandu să dispună formarea unui guvern reformator, cu care să poată colabora. Iar unul dintre avantajele demarării acestor reforme ar fi, probabil, acordarea, din partea Comisiei Europene, a 600 de milioane de euro, sub forma unui plan de redresare pentru Republica Moldova.

Acesta este contextul în care un eurodeputat al României, Eugen Tomac, a lansat un apel către cetățenii Republicii Moldova, îndemnându-i să se prezinte la vot.

„Fac apel, pe această cale, către cetățenii Republicii Moldova: ieșiți la vot – este pentru prima dată când, în mod real, puteți scăpa de influența nefastă a Moscovei”, a subliniat Eugen Tomac.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă